Vitamine a zuur

Gebruik vitamine A creme

Gebruik vitamine A zuur creme

Hoe moet ik de vitamine A zuur gebruiken?

 

 

 

 

Vitamine A zuur is een medicijn en kan bij verkeerd gebruik schadelijk werken op de huid. De tekst op deze pagina is een algemene richtlijn voor het gebruik. Omdat niet iedereen hetzelfde reageert op het gebruik van de crème adviseren wij u om met uw huisarts of uw behandelaar af te spreken hoe u vitamine A zuur gebruikt. De gebruiksaanwijzingen hieronder mogen daar alleen een extra aanvulling op zijn. 

Percentage Vitamine A zuur

Vaak schrijven specialisten de 0,05% Tretinoine voor. Dit wordt bij een rustige opbouw vaak goed verdragen door de huid. Voor de gevoelige huid is het verstandig om te beginnen met 0,02%. Wanneer blijkt dat uw huid te heftig reageert op de crème dan kunt u overstappen naar een lager percentage.

Bijsluiter

Volg altijd de aanwijzingen van uw specialist, wanneer deze anders zijn dan de informatie op deze pagina. Lees ook de bijsluiter goed door. De informatie op deze pagina is NIET bedoeld ter vervanging van de bijsluiter bij uw medicijn, maar aanvullend op de vaak beperkt verstrekte informatie. 

Frequentie aanbrengen van de Tretinoine

Breng in de eerste weken de crème niet vaker dan 2-3 keer per week aan, bijvoorbeeld om de 2 dagen. Wanneer dit goed gaat kunt u dit na enkele weken gaan opbouwen. Wanneer de huid te sterk reageert, rood of warm wordt, dan is de frequentie van gebruik of het percentage Tretinoine voor u waarschijnlijk te hoog. Ondervindt u geen problemen met de opbouw dan kunt u doorgaan tot dagelijks (1 maal) gebruik.

Reactie van de huid op Vitamine a creme

Een lichte rode gloed en een lichte schilfering van de huid is een normale reactie. De huid wordt geprikkeld door de crème en vernieuwt zich. De schilfers zijn de dode huidcellen die van uw huid komen. Gebruik geen harde scrubs om deze te verwijderen, maar liever een crème om de huid soepel of vet te houden. Reageert de huid niet op het aanbrengen van de crème en ziet u na enkele maanden geen verandering in de structuur dan kunt u vragen om de Tretinoine 0,08% crème. 

Wanneer de crème te vet voor uw huid is of wanneer u Tretinoine wilt gebruiken op een vette huid vraag dan aan uw behandelaar om een Vitamine a zuur gel / Tretinoine gel.

Beschermen van de huid

De nieuwe huid is kwetsbaar. Om de huidveroudering van uw nieuwe huid te voorkomen raden we u aan om een dagcrème met zonnefactor te gebruiken. Een zonnefactor werkt maar enkele uren. Let er daarom op meerdere malen per dag een dunne laag aan te brengen op de behandelde huid.

Routine van het aanbrengen

's Avonds
Maak uw gezicht goed schoon met een milde facewash. Spoel alle resten goed weg en dep uw gezicht droog. Wacht een half uur voordat u de vitamine A zuur crème aanbrengt.
Breng de crème altijd dun aan op uw gezicht, ook in de probleemzones. Vermijd de mond, mondhoeken, oogleden en de plooien naast de neusgaten.

's Morgens
Maak uw gezicht goed schoon, om de vitamine A creme te verwijderen, met een milde facewash. Breng een dagcrème met een beschermende factor aan op uw gezicht.

Overdag
Een Uv-factor werkt maar enkele uren. Breng meerdere malen per dag een beschermend laagje op uw gezicht.
Ook wanneer u de crème 's avonds niet gebruikt heeft is het belangrijk dat u uw kwetsbare huid beschermt tegen de zon. 

 

Was deze informatie nuttig?
(11 votes, average 3.45 out of 5)
Gebruik vitamine A creme3.45 out of 51 based on 11 voters.


Vitamine A zuur bestellen

Vitamine A zuur / Tretinoine creme bestellenVitamine A zuur / Tretinoine creme bestellen - Dokteronline.nl

 

Dokteronline.com

 

Bio-oil

Airol - Vitamine a zuur creme

Vitamine A zuur/
Tretinoine Creme

Airol - Tretinoine oplossing

Vitamine A zuur/
Tretinoine Oplossing

Diadermine - Beschermende dagcreme

Beschermende Dagcreme
Diadermine Lift + Sun

Retinol Creme

Retinol Crème
(Vitamine A)