Vitamine a zuur

Vitamine A zuur acne

Vitamine A zuur acneDe werking van vitamine A zuur tegen acne en de behandeling tegen acne. 

 

 

 

Hoewel vitamine A zuur/ Tretinoine zeer populair is voor het krijgen van een strakkere en jongere huid is dit medicijn oorspronkelijk uitgevonden en bedoeld tegen acne. 

Hoe werkt vitamine A zuur tegen acne?

Tretinoine heeft lichte afschilferende werking op de huid. De huidcellen delen zich waardoor er nieuwe huid ontstaat en de huid laat de oude hoornlaag vallen. Door deze afschilfering verwijden de openingen van de afvoergangen en kunnen de talgklieren hun talg beter kwijtraken. Daarnaast heeft de crème een lichte anti-bacteriële werking op de huid.

Het nadeel van vitamine A zuur bij Acne

Als u last heeft van acne is uw huid vaak gevoeliger en sneller geïrriteerd. Tretinoine heeft ook een irriterende werking op de huid en moet daarom langzaam opgebouwd worden in gebruik. Vitamine A zuur crème kan erg irriteren in open wondjes, wat bij een huid met acne vaak voorkomt. Ook kan het aantal ontstekingen aan de huidoppervlakte in het begin van het gebruik van de crème verergeren. Overleg daarom goed met uw huisarts hoe u het gebruik van de crème rustig kunt opbouwen.

Behandeling van de huid tegen acne

Met uw huisarts stelt u een plan op om uw huid te wennen aan de vitamine A zuur. De crème bestaat in verschillende percentages en is ook in gelvorm verkrijgbaar.
Het is van belang dat u uw huid goed schoon houdt. Maak uw huid 's morgens goed schoon met een milde facewash of ander schoonmaakproduct, maar let er wel op dat de producten geen zeep of alcohol bevatten. Gebruik een beschermende crème of gel voor overdag die niet vet is en uw poriën niet verstopt. Was 's avonds, voor het aanbrengen van de vitamine A zuur crème, eerst uw gezicht weer goed schoon en dep het af. Wacht daarna een half uur voor het aanbrengen van de crème.

 

Was deze informatie nuttig?
(2 votes, average 4.50 out of 5)
Vitamine A zuur acne4.50 out of 51 based on 2 voters.


Vitamine A zuur bestellen

Vitamine A zuur / Tretinoine creme bestellenVitamine A zuur / Tretinoine creme bestellen - Dokteronline.nl

 

Dokteronline.com

 

Bio-oil

Airol - Vitamine a zuur creme

Vitamine A zuur/
Tretinoine Creme

Airol - Tretinoine oplossing

Vitamine A zuur/
Tretinoine Oplossing

Diadermine - Beschermende dagcreme

Beschermende Dagcreme
Diadermine Lift + Sun

Retinol Creme

Retinol Crème
(Vitamine A)