Vitamine a zuur

Vitamine A zuur tegen rimpels

Vitamine A zuur tegen rimpelsHoe ontstaan rimpels en hoe helpt vitamine a zuur tegen rimpels?

 

 

 

 

Tretinoine is uitgevonden door James Fulton en Albert Kligman in 1969. Het medicijn Tretinoine werd oorspronkelijk gebruikt voor de behandeling van acne, maar bleek ook zeer effectief tegen huidveroudering en verkleuring van de huid. Daarnaast wordt de stof ook gebruikt als medicijn tegen haarverlies en tegen een vorm van leukemie.

Hoe ontstaan rimpels?

Om de werking van Tretinoine tegen rimpels te begrijpen is het belangrijk te weten waardoor rimpels veroorzaakt worden en waarom onze huid minder elastisch wordt naarmate we ouder worden.
De belangrijkste veroorzaker van huidveroudering is de zon:

De zon is verantwoordelijk voor een groot deel van de zichtbare gezichtsveroudering. Uv-straling veroorzaakt meer dan 80 procent van de rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit. Dat stellen onderzoekers van onder andere het L'oreal Paris onderzoeks- en vernieuwingscentrum in het tijdschrift Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. Ze bestudeerden de huid van 298 vrouwen tussen de 30 en 78 jaar. De helft van de vrouwen was zonaanbidder, de rest vermeed de zon zoveel mogelijk. Lees meer op Gezondheidsnet.nl

Behalve zon spelen ook andere factoren, zoals roken, alcohol, voeding, ziektes en geestelijk welbevinden een rol. Daarnaast is het zo dat wanneer we ouder worden onze celvernieuwing langzamer wordt:

De huid verzorgt en vernieuwt zichzelf continu, maar vanaf ongeveer uw twintigste levensjaar verloopt dat proces trager. In het begin van het verouderingsproces merkt u nog niet veel, maar dit proces zal steeds sneller gaan verlopen naarmate de ouder wordt. Uw huid gaat droog aanvoelen omdat het meer vocht en talg verliest dan het aanmaakt. Hoe droger de huid wordt, hoe meer rimpels er ontstaan en daardoor neemt de elasticiteit van de huid af. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen anders en dat verklaart waarom sommige mensen eerder rimpels krijgen dan anderen. Lees meer op: Ziekenhuis.nl

Hoe werkt vitamine A zuur tegen rimpels?

Vitamine A zuur werkt door het stimuleren van de celvernieuwing en de productie van collageen in de huid. Collageen zorgt voor de elasticiteit van de huid en maakt de huid dikker en steviger. Het proces dat volgt is te vergelijken met een zeer lichte en langzame chemische peeling. Vitamine A zuur verhoogt de snelheid van celvernieuwing, waardoor het huideigen exfoliatie-proces wordt gestimuleerd om dode cellen te verwijderen. Met andere woorden; de oude huidcellen worden losgelaten. Daarna komt er een frissere en strakkere huid tevoorschijn.

Om de nieuwe huid niet gelijk te beschadigen is het belangrijk dat u de huid goed verzorgt. Gebruik overdag een vochtinbrengende crème met Uv-filter.

Andere voordelen

Behalve de voordelen van een strakkere, steviger huid verminderen ook de vlekjes die door het daglicht zijn ontstaan. Ook littekens worden minder zichtbaar of kunnen zelfs verdwijnen.

Lees meer over het middel vitamine A zuur/Tretinoine op: Vitamine a zuur

Was deze informatie nuttig?
(3 votes, average 4.00 out of 5)
Vitamine A zuur tegen rimpels4.00 out of 51 based on 3 voters.


Vitamine A zuur bestellen

Vitamine A zuur / Tretinoine creme bestellenVitamine A zuur / Tretinoine creme bestellen - Dokteronline.nl

 

Dokteronline.com

 

Bio-oil

Airol - Vitamine a zuur creme

Vitamine A zuur/
Tretinoine Creme

Airol - Tretinoine oplossing

Vitamine A zuur/
Tretinoine Oplossing

Diadermine - Beschermende dagcreme

Beschermende Dagcreme
Diadermine Lift + Sun

Retinol Creme

Retinol Crème
(Vitamine A)