Vitamine a zuur

Wat is vitamine A zuur

Wat is vitamine A zuurWat is vitamine A zuur of Tretinoine en hoe werkt het?

 

 

 

 

De werkzame stof in vitamine A creme is Tretinoine. Tretinoine wordt gebruikt om acne te behandelen. Het werkt door de poriën schoon te houden en de talg af te voeren. Maar Tretinoine doet meer.

Huidvernieuwing door Vitamine A zuur.

Tretinoine crème wordt ook gebruikt om fijne rimpels, donkere vlekken, of ruwe huid op het gezicht (veroorzaakt door de schadelijke stralen van de zon) te behandelen. Het verheldert de huid door vervanging van de oudere huid met nieuwe huid en het versnelt het proces van de celvernieuwing en verwijdert daarmee de oude huidcellen die kunnen zijn geschaad door de zon.

Effectief tegen rimpels

De eerste effecten van het gebruik van de crème ziet u pas na 2 tot 6 maanden van gebruik. De huid zal gladder en elastischer worden en meer glanzen. Door een betere doorbloeding zult u meer kleur in uw gezicht krijgen. De behandeling mag niet langer dan een jaar worden voortgezet. Bij een onzuivere huid of acne kunnen puistjes of ontstekingen in de eerste maanden naar de oppervlakte van de huid komen, waardoor het lijkt of de crème de acne verergert.

Tretinoine is alleen effectief als de crème op de juiste manier wordt gebruikt en de behandelde huid tegen de zon wordt beschermd. Wanneer de procedure niet goed wordt gevolgd of de huid niet wordt beschermd tegen daglicht zal het gebruik van vitamine A zuur een omgekeerd effect hebben en het de huid beschadigen. Lees daarom ook onze pagina Gebruik vit A creme en volg de instructies van uw arts, apotheek en bijsluiter.

Tretinoine mag alleen 's nachts gebruikt worden en wordt 's morgens weer van de huid gewassen. Overdag gebruikt u een dagcrème met sterke uv-filter.

Opbouwen van de behandeling

Als u de crème krijgt voorgeschreven is het belangrijk dat u het gebruik voorzichtig opbouwt. Uw specialist moet u hierover informeren. Leest u daarover ook onze pagina over het gebruik van Vitamine A zuur creme.

Retin-A

In het buitenland wordt Tretinoine vaak verkocht onder de naam Retin-A. Andere merknamen zijn Atralin, Avita, Refissa, Renova, Retin-A Micro, Tretin-A en Tretin-X. Wij raden u echter niet aan om zelf een Tretinoine creme te bestellen. Via een huidspecialist, huisarts of Dokteronline kunt u de crème op recept bestellen.

Bijwerkingen Vitamine A zuur

Bijwerkingen van Tretoine kunnen zijn:

  • Rode vlekken op de huid.
  • Huidschilvers.
  • Warme branderige huid of een trekkerig gevoel van de huid.
  • Overgevoeligheid voor licht en warmte op de huid.
  • Uitbreken ontstekingen.

Het is mogelijk dat u allergisch reageert op het gebruik van Tretinoine of één van de hulpstoffen in de crème. 

 Vitamine A zuur mag niet gebruikt worden bij:

  • Zwangerschap of borstvoeding.
  • Huidklachten, zoals eczeem of wondjes.
  • Pityriasis rosea.
  • Dunne of gevoelige huid.

 

 

Was deze informatie nuttig?
(1 vote, average 2.00 out of 5)
Wat is vitamine A zuur2.00 out of 51 based on 1 voters.


Vitamine A zuur bestellen

Vitamine A zuur / Tretinoine creme bestellenVitamine A zuur / Tretinoine creme bestellen - Dokteronline.nl

 

Dokteronline.com

 

Bio-oil

Airol - Vitamine a zuur creme

Vitamine A zuur/
Tretinoine Creme

Airol - Tretinoine oplossing

Vitamine A zuur/
Tretinoine Oplossing

Diadermine - Beschermende dagcreme

Beschermende Dagcreme
Diadermine Lift + Sun

Retinol Creme

Retinol Crème
(Vitamine A)